Zdaňovanie investícií a dividend.
Zdaňovanie investícií a dividend.
Hoci je obchodovanie na finančných trhoch vysoko rizikové, ak si zvolíte správny prístup, môže vám priniesť príjem navyše. Výberom spoľahlivého brokera, ako je InstaForex, získate prístup na medzinárodné finančné trhy a otvoríte si cestu k finančnej nezávislosti. Zaregistrovať sa môžete tu.
Ahoj, našiel som toto vlákno a chcel by som sa opýtať ako zdaniť príjmy ma forexe. Viem že možno predbieham, ešte nemám veľké zisky, ale rád by som vedel ako to je.
Hoci je obchodovanie na finančných trhoch vysoko rizikové, ak si zvolíte správny prístup, môže vám priniesť príjem navyše. Výberom spoľahlivého brokera, ako je InstaForex, získate prístup na medzinárodné finančné trhy a otvoríte si cestu k finančnej nezávislosti. Zaregistrovať sa môžete tu.
Áno. Všetky zrealizované zisky z forexu (tzv. derivátových obchodov) sa zdaňujú podľa Zákona o dani z príjmov 595/2003 v paragrafe č. 8 odsek 1 príjmy z derivátových operácií. Zdaňujete len ten zisk, ktorý ste vytvorili za daňové obdobie a tento zisk uvediete vo svojom daňovom priznaní, ktoré podávate na vašom daňovom úrade raz ročne. Broker teda za vás nepodáva priznanie, a ani vám vaše zisky nezdaňuje! Za toto je zodpovedný každý obchodník sám. Ziskom sa myslí rozdiel medzi vašimi forexovými príjmami a stratami. Tento scenár predpokladá že obchodovanie robíte ako fyzická osoba
Otvorené