Nedávno som bol opäť presvedčený, že musím zo svojej obchodnej stratégie odstrániť GBP/USD. Faktom je, že tento menový pár mi bráni zarábať viac. Nemôžeme zarobiť na každom jednom pohybe. Cieľom je nájsť skôr predvídateľný úsek, ktorý s väčšou pravdepodobnosťou prinesie zisk. Preto som sa rozhodol prehodnotiť svoju stratégiu a znížiť počet objednávok a veľkosť šarže.
Pozorovania ukazujú, že v pondelok a utorok sa cena zvyčajne pohybuje jedným smerom, zatiaľ čo v stredu má tendenciu stiahnuť sa späť alebo obrátiť sa. Niektorí obchodníci by sa o tom hádali, ale ďalší týždeň ukazuje, že cena sa v pondelok a utorok pohybovala jedným smerom. Pozrime sa, čo sa stane dnes. Ako sa hovorí, dopredu varovaný je predpažený.
Medzitým sa zdá, že USD/CHF vytvára model predaja. Cena klesla pod týždennú kontrolnú zónu marže a znovu otestovala lokálne minimum na grafe M5. Ak sa cena vráti do týždenného kontrolného pásma 1,0010 na začiatku európskej seansy a cena neotestuje nové maximum, bude to signál pre vstup na trh na predaj páru. To isté platí, ak cena testuje nové maximum, ale potom sa vráti pod týždennú kontrolnú zónu. V tomto prípade sa pokúsim predať, pričom nastavím blízky Stop Loss. Zatiaľ budem len sledovať tento nástroj.
Je tu jedna vec, na ktorú si musíme dať pozor. V časovom rámci H4 pár opustil mesačný ATR. Takže si myslím, že keď sa USD/CHF obráti, jeho prvou úlohou bude znovu otestovať túto hranicu nachádzajúcu sa na 0,9853 - 0,9850.